FIA Formula E live op FOX Sports

afstandsbedieningAboneezender FOX Sports doet dit seizoen rechtstreeks verslag van het eerste FIA Formula E Championship, de enige autosportklasse met volledig elektrisch aangedreven auto’s. Het unieke kampioenschap wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en telt tien races die wereldwijd worden gereden. De start van de competitie vindt morgen plaats in Peking en eindigt op 27 juni in Londen. Het Formula E Championship maakt exclusief onderdeel uit van de programmering op FOX Sports International. Commentaar tijdens de kwalificatie en de races op FOX Sports wordt verzorgd door Nelson Valkenburg. De eerste wedstrijd is zaterdagochtend te zien op Fox Sports 2.

Training, kwalificatie en race
Het FIA Formula E Championship 2014/15 telt tien teams met elk twee coureurs. Elk team heeft de beschikking over vier gelijkwaardige Spark-Renault SRT 01E auto’s, twee per coureur. Deze volledig elektrisch aangedreven raceauto accelereert van 0 naar 100 km p/uur in 3 seconden en heeft een topsnelheid van 225 km p/uur. Het kampioenschap telt tien races en wordt gereden door de straten van een tiental wereldsteden, waaronder Peking, Miami en Londen. FOX Sports doet rechtstreeks verslag van de vrije training, de kwalificatie en de race.

Deelnemersveld van wereldklasse
Het deelnemersveld is van absolute wereldklasse met voormalig Formule 1 coureurs aan de start als Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Nelson Piquet Jr, Jerome d’Ambrosio, Sébastien Buemi, Bruno Senna en Jaime Alguersuari . Ook Nederland is vertegenwoordigd met de Chinees-Nederlandse coureur Ho-Pin Tung. Geboren en getogen in Velp komt hij nu uit voor het team van China Racing. Voor meer informatie: www.fiaformulae.com