videoland

Film ‘Bankier van het Verzet’ te zien bij Videoland

Vanaf vandaag is de Nederlandse film Bankier van het Verzet te zien bij streamingdienst Videoland. De film zal in september internationaal te zien zijn via Netflix.

Film

Bankier van het verzet is een Nederlandse film uit 2018 van Joram Lürsen over de verzetsstrijders en bankiers Walraven van Hall en zijn broer Gijsbert van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog de financiering van het verzet verzorgden. In de film zijn rollen weggelegd voor onder andere Jacob Derwig, Barry Atsma en Pierre Bokma. De première vond plaats op 8 maart 2018 en de film is nu al te zien op Videoland.

Internationaal

Streamingdienst Netflix zal de film ook gaan opnemen in haar aanbod. De streamingdienst heeft onlangs een overeenkomst gesloten met NL Film en distributeur Dutch FilmWorks. De film zal via Netflix eerst buiten Nederland en België te zien zijn. Netflix zal in de rest van de wereld de film vanaf 11 september toevoegen aan haar aanbod.

Patser

Ook de film Patser is onlangs toegevoegd aan het aanbod van Videoland. Patser is een Vlaamse misdaadfilm. Vier jongeren uit Antwerpen saboteren een cokedeal om de drugs zelf te verpatsen. Het gevolg is en bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen én Marokko wordt uitgevochten. Rapper Ali B maakt in de film zijn acteurdebuut in de rol van maffiabaas Hassan Kamikaze.

Video: