Finale 200 meter met ‘Blade Babe’ live op tv en Internet bij NOS

Sprintster Marlou ‘the Blade Babe’ van Rhijn heeft zich vannacht op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro geplaatst voor de finale op de 200 meter. Op NPO 3 is zendtijd vrijgemaakt om die finale live uit te zenden. De presentatie van de extra uitzending is in handen van Herman van der Zandt en de uitzending begint om 22.40 uur. Van Rhijn is de grote favoriet: vier jaar geleden in Londen, won ze goud op dit onderdeel.

Ook via Internet

Wie niet in de buurt is van een televisie, hoeft niets te missen: de wedstrijd is ook live zien via één van de vier livestreams op NOS.nl of de NOS-app. In Rio kwam Marlou van Rhijn, beter bekend als The Blade Babe in de halve finale op 26.69 seconden over de streep.

Hoge waardering uitzendingen Paralympische Spelen

De dagelijkse programma’s over de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro worden goed gewaardeerd volgens de NOS: met een 7,9 scoren ze hoog voor publieke omroepprogramma’s (die gemiddeld een 7,5 krijgen). De speciale Paralympische pagina’s op NOS.nl boeken een spectaculaire groei: daar is nu al meer naar gekeken dan tijdens elk van de twee vorige edities van de Paralympische Spelen in hun geheel.

Ochtend- en avondmagazine

Met de helft van de Paralympics achter de rug trekt het ochtendprogramma met hoogtepunten van de nacht ervoor gemiddeld 188.000 kijkers en heeft daarmee een marktaandeel van 22,3 procent. Het avondmagazine, eveneens gepresenteerd door Herman van der Zandt, trekt gemiddeld 270.000 kijkers.

“Nette kijkcijfers”

NOS-onderzoeker Paul Hek: “Dat is netjes. Zeker als je bedenkt dat het heel mooi nazomerweer is. Ter vergelijking: vorig jaar in dezelfde periode bedroeg de kijkdichtheid van NPO2 in dit tijdvak zo’n 200.000 kijkers. Met de Paralympics zitten we daar dus 35 procent boven.”

Internet

De Paralympische subsite is – met 350.000 bezoekers sinds de start – een stuk populairder dan in 2012 (Londen) en 2014 (Sotsji). Per dag trekt www.NOS.nl/ps2016 circa 80.000 bezoekers. Het populairste artikel – met 50.000 bezoekers – was ‘Jonge Kruger zwemt naar eerste goud voor Nederland’. De pagina met de vier livestreams trekt gemiddeld 30.000 bezoekers per dag, met een piek van 15.000 bezoekers tegelijkertijd op zondag 11 september (toen het Nederlandse duo Tristan Bangma en Teun Mulder goud wonnen op de tijdrit baanwielrennen).

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.