Finale WK Handbal Nederland – Noorwegen live op Ziggo Sport

Vanavond staat de finale van het WK Handbal op het programma. De finale Nederland – Noorwegen is live te zien via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.

Finale WK Handbal

Afgelopen vrijdag wonnen de dames de halve finale van het wereldkampioenschap van Polen met 30-25. Vanavond staat Noorwegen als tegenstander op het programma in de finale.Noorwegen is de regerend Olympisch en Europees kampioen.

Nederland – Noorwegen

Noorwegen won in de halve finale van Roemenië in een waar spektakelstuk. De Noorsen hadden het overgrote deel van de wedstrijd licht de overhand, maar Roemenië werd steeds sterker en sleepte er een verlenging uit na zestig minuten, bij een stand van 27-27. In de verlenging sloeg Noorwegen alsnog toe en won het met 35-33. De finale gaat dus vanavond tussen Nederland en Noorwegen.

Olympische spelen

Met het bereiken van de finale van het wereldkampioenschap verzekerde de ploeg van bondscoach Henk Groener zich van een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De wereldkampioen kwalificeert zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen in 2016. De verliezend finalist speelt van 17 tot en met 20 maart een Olympisch kwalificatietoernooi. Dit is de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen.

Ziggo Sport

De Oranjedames spelen vandaag de finale van het wereldkampioenschap tegen Noorwegen. De wedstrijd in het Deense Herning begint om 17.15 uur en is live te zien op Ziggo Sport kanaal 14. Raymond Koning geeft het commentaar bij deze wedstrijd.

Extra Peptalk

Er is vanmiddag een  extra uitzending van het praatprogramma Peptalk voorafgaand aan de finale. Jack van Gelder ontvangt onder anderen Maurits Hendriks. De chef de mission van de Nederlandse olympische sporters. Naast Hendriks schuiven ook vaste analisten Bert Brouwer en Monique Tijsterman aan. Zij bespreken samen met Van Gelder en sidekick Frank Evenblij de kansen op een gouden medaille. Aan de bar zitten drie internationals van de handbalmannen en diverse andere topsporters.

De speciale uitzending van Peptalk begint om 16.30 uur. De finale gaat om 17.15 van start. Na de wedstrijd volgt in de studio een uitgebreide nabeschouwing. Ziggo Sport is voor alle Ziggo-abonnees gratis te zien via kanaal 14. Televisiekijkers die geen abonnee zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd ook zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal Select. Via Internet is Ziggo Sport te zien via Horizon.tv voor abonnees van Ziggo.

Succes in media

De successen van de Nederlandse handbalsters zijn niet onopgemerkt gebleven. De media-aandacht is enorm. Niet alleen zijn alle Nederlandse landelijke kranten aanwezig in Herning, ook de buitenlandse persvertegenwoordigers willen alles over het Nederlands Damesteam, de sensatie van het toernooi, weten. Populaire televisie- en radioprogramma’s besteden op prime-time aandacht aan de handbalsters. Naar de halve finale afgelopen vrijdag tussen Nederland en Polen keken meer dan 100.000 kijkers naar Ziggo Sport.

Tweets:

https://twitter.com/PeterSchalk/status/677924736341573632

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.