Firmware upgrade Ziggo-modem zorgt voor problemen met HP-printers

Een onlangs doorgevoerde firmware upgrade bij een bepaalde type Ziggo-modem geeft problemen bij een aantal printers van het merk Hewlett Packard (HP). Kabelmaatschappij Ziggo bevestigt de problemen en kan nog niet aangeven wanneer de problemen zijn opgelost.

Firmware update Ubee-modem

Eind juli is er een zogenaamde firmware update doorgevoerd op de modem/routers van het merk Ubee door kabelaar Ziggo. Het gaat om het type modem EVW3226 van Ubee. Een groot aantal abonnees kan door deze upgrade echter niet meer draadloos printen naar hun HP-printer. De betreffende printers willen niet meer verbinden met het netwerk, waardoor de printer onbruikbaar is geworden om draadloos te printen. Uit reacties op het Ziggo Community-forum blijkt dat een aantal klanten maar een nieuwe printer hebben aangeschaft om van de problemen af te zijn.

Ziggo erkent problemen

Maaike Scholten, Media Relations Manager van Ziggo, bevestigt tegenover MediaMagazine.nl de problemen: “Door een update eind juli van één modemtype, de Ubee EVW3226, is het helaas voor enkele HP printers niet meer mogelijk draadloos te printen via dit modem. Er wordt op dit moment gewerkt aan een volgende firmware update van dit modem die dit zal verhelpen. Wanneer deze zal plaatsvinden kunnen we nog niet zeggen.” Ziggo adviseert klanten tot die tijd hun laptop of computer op de printer aan te sluiten via de usb-kabel. Ziggo wil niet bevestigen of er contact is met Hewlett Packard, de leverancier van de printers. Maaike Scholten geeft aan dat er bij Ziggo “enkele meldingen” over dit probleem zijn ontvangen.

Nieuw modem

Gedupeerde klanten melden tegenover MediaMagazine.nl dat bij veel aandringen bij de Helpdesk van Ziggo ook wordt aangeboden om het Ubee-modem om te ruilen voor een modem/router van het merk Cisco.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.