FNV: Grote onrust bij medewerkers Ziggo

Door de overname van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, verliezen ruim 1000 medewerkers hun baan bij Ziggo. Dat is 20 procent van alle medewerkers. ‘Waanzinnig,’ zegt Linda Groen, bestuurder bij FNV Publiek Belang,

‘Voor de fusie zei de directie dat de consequenties voor personeel zouden meevallen. Nu blijkt wat hun woorden waard zijn geweest.’

Medewerkers liever kwijt dan rijk

Naast het massale banenverlies, worden er ook verschillende vestigingen gesloten en werkzaamheden van de ene vestiging overgeheveld naar de andere. Er zijn bijvoorbeeld medewerkers die nu in Groningen en Limburg werkzaam zijn, maar hun werkzaamheden verhuizen naar Amsterdam. ‘Hoe kan een moderne organisatie die zelf diensten aanbiedt, zodat mensen overal kunnen werken, hun eigen personeel verplichten om uren extra te moeten reizen naar hun werk.

Het lijkt er sterk op dat de directie hun medewerkers liever kwijt dan rijk is. Het betreft hier ongeveer 650 mensen, die belachelijke reistijden gaan krijgen. De verwachting is dat niet veel mensen dit gaan doen. Een verkapt reorganisatietraject dus.’ Veel leden bellen en mailen met de bond nu de interne voorlichtingsbijeenkomsten gehouden zijn en de idiote plannen bekend zijn gemaakt aan de medewerkers.

Ook de OR van Ziggo vindt dat het anders kan en anders moet. Door te centraliseren en het sluiten van vestigingen gaat dit zoveel mensen hun baan kosten dat de or van Ziggo dit niet meer voor zijn verantwoording wil nemen.