Formule 1 tot en met 2018 bij Sport1

sport1De races rond de Formule 1 blijven in ieder geval tot en met 2018 te zien bij de betaalzender Sport 1. Sport 1 heeft het contract met Formula One Management kunnen verlengen.

Eerder was bekend geworden dat ook betaalzender FOX Sports interesse had in de tv-rechten van de Formule 1 voor Nederland.

 

Sport1 verlengde tevens de rechten van de GP2 en GP3. Deze raceklasses die net onder de Formule 1 staan, worden door veel coureurs gezien als het opstapje naar de Formule 1. Ook de GP2- en GP3-races zijn tot en met 2018 via Sport1 te volgen. ‘Formule 1 heeft een zeer prominente rol in onze programmering. We weten daarbij dat een grote groep autosportfans Sport1 inmiddels heeft gevonden. Het spreekt voor zich dat ik blij ben dat het ons gelukt is het contract met Formula One Management voor meerdere jaren te verlengen’, aldus Will Moerer, Vice-President Sport1. ‘Met Max Verstappen leeft de Formule 1 in Nederland als nooit tevoren’

De Formule 1 krijgt komend seizoen een extra interessante lading omdat Verstappen zijn debuut maakt als volwaardig coureur bij Toro Rosso. De Nederlander wordt als 17-jarige de jongste grand prix-rijder aller tijden en wordt nu al door velen een gouden toekomst toegedicht.