“Fox Sports heeft nog geen akkoord met providers”

voetbal(update) Kabelmaatschappijen en andere tv-providers hebben nog geen deal bereikt met Fox Sports over doorgifte. Fox Sports gaat op 1 augustus van start als opvolger van Eredivisie Live. 

Het Algemeen Dagblad bericht hierover vandaag (via Emerce). Woordvoerder Maarten van Rooijen van Fox Sports erkent dat geen enkele maatschappij – inclusief UPC, Ziggo en KPN – een contract heeft getekend.

Start per 1 augustus
De onderhandelingen over de vergoeding die moet worden betaald, duren volgens het AD, dat er vandaag als eerste over berichtte, al de hele zomer. Haast is geboden, want over acht dagen begint de Eredivisie. Van Rooijen van Fox Sports blijft optimistisch. ‘We rekenen erop dat het goed komt. Ik denk niet dat je je als kabelaanbieder populair maakt als je geen live voetbal meer doorgeeft. Maar formeel zou het signaal per 1 augustus kunnen stoppen.’

Glashartmedia heeft wel overeenkomst
Glashartmedia, televisieaanbieder via glasvezel heeft deze week te kennen gegeven wel een overeenkomst te hebben met Fox Sports over de doorgifte.  Glashartmedia, onderdeel van KPN, gaat alle televisiezenders van Fox Sports (zowel Fox Sports Eredivisie als Fox Sports International doorgeven in HD-kwaliteit. TotaalTV bericht echter dat deze informatie door Glashartmedia onterecht op haar website was geplaatst en inmiddels weer is verwijderd.

Kabel Noord
Kabelaar Kabel Noord geeft op haar website aan ook nog geen overeenkomst te hebben met Fox Sports: “Kabelnoord is in onderhandeling over de vergoeding die door Kabelnoord betaalt moet worden. Alle kabelmaatschappijen in Nederland zitten momenteel in dezelfde situatie. Uiteraard doen we ons uiterste best om doorgifte te bewerkstelligen”, aldus Kabel Noord.

Fox Sports en kabelaars: geen zorgen, contracten bijna rond
Fox Sports en de kabelaars gaan er vanuit dat de contracten per 1 augustus rond zijn:  “De gesprekken zijn zo ver gevorderd dat ieder moment de handtekeningen gezet kunnen worden.”, aldus Van Rooijen van Fox Sports. Die mening wordt gedeeld door provider Ziggo. “Op dit moment heet het kanaal nog Eredivisie Live en dat zit gewoon op onze kabel. Eigenlijk gaat het alleen om een naamsverandering en een nieuw contract met andere tarieven.” “Die onderhandelingen duren gewoon even, maar we zijn gewoon nog in gesprek. Geen paniek”, aldus Ziggo, dat bijval krijgt van ‘collega’ UPC. “Zolang de onderhandelingen lopen doen we geen inhoudelijke uitspraken. Maar van paniek is zeker geen sprake. De gesprekken zijn ver gevorderd.”, aldus de woordvoerder tegenover website Voetbalprimeur.