FOX stopt met sportprogramma’s

foxFox stopt met de programma’s Fox Sports Centraal en Fox Voetbal. Rond de 15 medewerkers worden ontslagen en de zender gooit de strategie om.

 

Dit bericht BNR Nieuwsradio vandaagDe zender van Fox op het “open net” greep onlangs naast de rechten voor het uitzenden van de samenvattingen voor het Eredivisie-voetbal voor de komende jaren. Deze rechten zijn wederom verkocht aan de NOS. 

Volgens Maarten van Rooijen van Fox tegenover BNR Nieuwsradio wordt er niet genoeg naar de zender gekeken: “We zijn in augustus 2013 met die programma’s gestart, met andere verwachtingen dan de resultaten nu laten zien. Wie hielden toen we daarmee startten ernstig rekening met een ander feit: de mogelijkheid voor het verwerven van de eredivisiesamenvattingen. Nu daarin onderweg een andere keuze is gemaakt, zullen we komend seizoen ook een ander profiel kiezen voor de zender.”

Van Rooijen sluit niet uit dat Fox in de toekomst wel weer gaat meebieden voor de rechten op de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal.

Luister ook fragment bij BNR Nieuwsradio: “Fox gooit roer om, maar is er wel een roer?”.