Frank Vijg wordt toch geen directeur van RTV Rijnmond

Frank Vijg wordt toch geen directeur van de regionale publieke omroep RTV Rijnmond. Dit bericht de omroep op haar website. Vijg wilde zijn werk als directeur blijven combineren met het presenteren van sportprogramma’s op Radio en TV Rijnmond. Dat bleek uiteindelijk niet haalbaar.

Combineren

De huidige directeur, Eric Wehrmeijer, vertrekt per 1 januari na 12,5 jaar. Begin december maakte de Raad van Commissarissen bekend dat Vijg de nieuwe directeur zou worden van RTV Rijnmond. Hij was benoemd voor een periode van één jaar. Toen werd aangegeven dat hij zijn werk als presentator van het sportprogramma van de regionale omroep in de komende periode zou gaan afbouwen. Vijg wilde nu alsnog zijn werk als presentator combineren met het directeurschap van RTV Rijnmond.

Meavita

Vijg heeft volgens de regionale omroep een lange staat van dienst in directie en managementwerk in publieke en private organisaties, onder meer bij het grote zorgconcern Meavita dat in 2009 door wanbeleid failliet ging. Volgens voorzitter Con Schoenmakers van de Raad van Commissarissen van RTV Rijnmond is dit laatste besproken. “Dat voorval heeft tien jaar geleden gespeeld. Wat er zich tien jaar geleden heeft afgespeeld bij een andere werkgever is voor ons geen issue dat we het besproken hebben. We kennen de achtergronden niet en het is niet zo zinvol om daar na tien jaar nog naar te kijken. Het heeft bij onze beslissing geen rol gespeeld omdat we onder de indruk raakten van zijn bevlogenheid en zijn gevoel met RTV Rijnmond.”

RTV Rijnmond zal nu op zoek moeten gaan naar een nieuwe directeur.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.