Galjaard: “RTL8 moet meer smoel krijgen”

rtlnederland“RTL 8 moet nog meer smoel krijgen, en ook de kijkcijfers van VI Vandaag, het nieuwe dagelijkse voetbalpraatprogramma, moeten omhoog.”, aldus programma-directeur Erland Galjaard van RTL Nederland vanmiddag in het BNR-radioprogramma Mediazaken.

VI Vandaag
“We zitten nu op ongeveer 150.000/160.000 kijkers en dat moet voor het eind van het jaar wel aantrekken. Maar onze ervaring is dat VI-programma’s wat aanlooptijd nodig hebben. Bij de maandag- en vrijdagshow van Voetbal International heeft het ook lang geduurd voordat we een groot publiek konden binden.” RenĂ© van der Gijp als vaste gast toevoegen aan de dagelijkse show van Wilfred Genee en Johan Derksen is volgens Galjaard geen optie. “Die heeft laten weten dat teveel van het goede te vinden. Bovendien willen we de maandag en vrijdagshows speciaal houden.”, aldus Galjaard.

“Bezuinigingen publieke omroep niet gek”
Dat er bij de andere concurrent, de publieke omroep, hard bezuinigd moet worden, vindt Galjaard niet gek. “Zij hebben een vrij ruim budget, een veelvoud van waar wij mee werken. Ik denk ook niet dat de bezuinigingen slecht uit hoeven te pakken: het moeten maken van keuzes leidt vaak tot goede oplossingen.” Op een aantal programma’s van de publieke omroep is Galjaard wel eens jaloers. “Boer Zoekt Vrouw is een fenomeen. Maar ook Spoorloos en Het Mooiste Meisje van de Klas zijn prachtige programma’s. Ik vind dat wel programma’s die bij de publieke omroep thuishoren: zij hebben die formats ontwikkeld, en het merk van de omroep kleeft er aan.”

Lees verder via BNR