Gebruik van Canal Digitaal TV app voor live TV fors toegenomen

Canal Digitaal meldt een grote groei van het aantal gebruikers van de TV app voor live TV. Volgens de aanbieder zou het gebruik in korte tijd zijn toegenomen met 40 procent.

Vol en Bomvol

Begin juli lanceerde de aanbieder twee zogenaamde OTT-abonnementen waarmee televisie kan worden gekeken op smartphone, tablet en/of laptop. De abonnementen hebben de naam Vol en Bomvol gekregen. Canal Digitaal wil met de introductie van de twee nieuwe abonnementen nieuwe consumenten bereiken, namelijk die consumenten die relatief weinig tv-kijken of vooral uitgesteld kijken, maar toch het beste van live tv bij de hand willen hebben.

“Indrukwekkend”

Bill Wijdeveld, VP Business Development M7 Group: “Terwijl het gebruik van hybride ontvangers onder M7-abonnees gestaag toeneemt, is de groei van het gebruik van de M7 TV app indrukwekkend. In juli is het totaal aantal gebruikers van de M7 TV app naar bijna 300.000 gestegen, een groei van 30% sinds december 2017. Bij Canal Digitaal is het gebruik van de TV app voor live televisie met ruim 40% gegroeid.”

App

De M7 TV app, beschikbaar via zowel Android als Apple devices, stelt abonnees in staat om programma’s op ieder gewenst moment via diverse mobiele schermen te bekijken, vaak tot 7 dagen terug.

Bovendien heeft M7 een smart TV app geïntroduceerd, waardoor gebruikers van een smart TV geen aparte settop box meer hoeven te gebruiken om het volledige programma-aanbod te kunnen ontvangen. M7 heeft hiervoor met Samsung een contract gesloten en binnenkort zullen meer fabrikanten volgen. Voor Canal Digitaal abonnees komt de smart TV app binnenkort beschikbaar.

Alleen online

Als gevolg van de snelle acceptatie van hybride TV-ontvangst onder M7-abonnees, worden een aantal themazenders alleen nog via OTT verspreid. Hieronder bevinden zich NPO Zapp, NPO1 Extra, RTL Crime, RTL Lounge en AT5. OTT-doorgifte maakt het ook mogelijk nieuwe zenders aan het aanbod toe te voegen. Zo zal het aanbod van Canal Digitaal met NPO2 Extra, NPO3 Extra en NPO Nieuws worden uitgebreid. Canal Digitaal abonnees met een hybride ontvanger én gebruikers van de Canal Digitaal TV app zullen deze zenders automatisch in hun zenderlijst terug vinden.