Canal Digitaal komt met online tv-abonnementen Vol en Bomvol

Televisieprovider Canal Digitaal heeft een online tv-abonnement gelanceerd waarmee televisie kan worden gekeken op smartphone, tablet en/of laptop. De abonnementen hebben de naam Vol en Bomvol gekregen.

Nieuwe consumenten

Canal Digitaal wil met de introductie van de twee nieuwe abonnementen nieuwe consumenten bereiken, namelijk die consumenten die relatief weinig tv-kijken of vooral uitgesteld kijken, maar toch het beste van live tv bij de hand willen hebben. Eerdere producten op dit gebied zoals KNIPPR en KPN Play waren geen succes en zijn inmiddels gestopt.

Online

De abonnementen Vol en Bomvol zijn alleen online via de Canal Digitaal-website verkrijgbaar. Hiermee kan de consument binnen twee minuten televisiekijken via de smartphone, tablet en/of laptop. De eerste maand is gratis, daarna zijn de abonnementskosten respectievelijk € 9,95 voor Vol en € 14,95 voor Bomvol (inclusief FOX Sports Eredivisie 1 HD).

Smartcard

Beide abonnementen geven ook toegang tot het volledige satelliettelevisieaanbod. Na de maand gratis kijken ontvangt de consument de smartcard die nodig is om zelf het satellietproduct te installeren.

Klantbehoefte

Met deze nieuwe flexibele dienst vervult Canal Digitaal een klantbehoefte in de veranderende tv-markt. Onderzoek heeft aangetoond dat meerdere typen consumenten interesse hebben in dit product. Bijvoorbeeld de wat jongere consumenten die weinig live tv kijken omdat ze vooral online programma’s terugkijken op momenten dat het hen past. Of consumenten die willen besparen op hun duurdere vaste abonnement. Met de Canal Digitaal TV App hebben consumenten al het moois van live tv toch onder handbereik en kunnen ze bovendien programma’s tot zeven dagen terugkijken. Ook is het mogelijk om programma’s van mobiele apparaten naar een televisie te streamen via Chromecast en AirPlay.”, aldus Canal Digitaal in een persbericht.