KPN stopt per 2 juli met tv-dienst KPN Play

Aanbieder KPN stopt per 2 juli aanstaande met haar televisiedienst KPN Play. Dit heeft de provider vandaag bekend gemaakt. Volgens KPN is de vraag in de markt onvoldoende voor deze nieuwe manier van tv kijken.

Tot 2 juli

Bestaande abonnees kunnen tot 2 juli gebruik maken van de dienst. In de maand juni kunnen de abonnees zelfs gratis gebruik maken van de dienst. Abonnementen worden daarna automatisch stopgezet.

Combineren

KPN Play werd in november 2015 geïntroduceerd en combineert live tv en on-demand diensten in één app. De dienst was beschikbaar voor iedereen met een internetverbinding en dus niet alleen voor klanten van KPN.

Tv-zenders in HD-kwaliteit

Via de dienst worden meer dan 20 zenders doorgegeven in HD-kwaliteit en is er een on-demand aanbod beschikbaar. Tot 1 januari 2017 was ook het aanbod van HBO beschikbaar via deze dienst.

KNIPPR

Het bekend maken van het nieuws rond het stoppen van KPN Play komt op dezelfde dag dat T-Mobile definitief is gestopt met een soortgelijke dienst: KNIPPR. Ook T-Mobile geeft als reden van het stopzetten van de dienst dat de vraag naar deze dienst momenteel nog onvoldoende is.