Gebruikersforums Ziggo Gebruikers en Chelloo worden samengevoegd

Na de fusie van UPC en Ziggo worden nu ook de twee gebruikersforums Chelloo.nl en Ziggo Gebruikers samengevoegd tot één nieuw gebruikersforum. Beide forums zijn particuliere initiatieven en staan los van de kabelaar.

Chelloo.nl

Chelloo.nl is ontstaan als gebruikersforum voor klanten van kabelprovider UPC. Inmiddels zijn UPC en Ziggo gefuseerd. Op Chelloo zitten van oudsher voornamelijk klanten uit het voormalig UPC gebied.

Ziggo-Gebruikers.nl

Het forum Ziggo-Gebruikers.nl is ontstaan na de fusie tussen de kabelmaatschappijen Multikabel, @Home en Casema. Op dit forum zitten van oudsher voornamelijk klanten uit het voormalig Ziggo gebied.

Beheer

Het beheer van Ziggo Gebruikers is wegens omstandigheden overgenomen door Chelloo. “Het zal dan ook geen verrassing zijn dat we beide forums nu willen migreren tot één groot gebruikers forum.”, aldus de beheerders. Het nieuwe forum zal te vinden zijn onder het nieuwe domein: ziggoforum.nl

Samenvoeging

De samenvoeging zal gefaseerd worden doorgevoerd. Ten eerste zal de software waarop het Chelloo.nl-forum draait worden voorzien van de nieuwste software. Daarna zal een begin worden gemaakt met het gelijktrekken van de forums en gebruikers-id’s.

Tenslotte worden door de gebruikers van het Ziggo Gebruikers-forum gemigreerd naar de nieuwe omgeving. In de loop van dit jaar zal het nieuwe gebruikersforum dan beschikbaar zijn via ziggoforum.nl. Meer informatie over de migratie is hier te vinden .

Community

Naast het onafhankelijke Ziggoforum heeft de kabelaar zelf ook een eigen gebruikersforum op haar website: De Ziggo Community. Zowel in de Ziggo Community als op de onafhankelijke forums zijn medewerkers van de kabelmaatschappij actief om gebruikers te helpen bij eventuele problemen of klachten.