Gert van ´t Hof nieuwe presentator NOS Studio Sport

nosNOS Sport heeft er een nieuw gezicht bij: Gert van ´t Hof wordt presentator van NOS Studio Sport. Van ’t Hof, die komt als vervanger van Toine van Peperstraten, is een ervaren presentator, die tal van programma’s presenteerde voor RTV Rijnmond en Omroep Zeeland.

Gert van ’t Hof begon zijn presentatieloopbaan in de jaren negentig bij Radio Rijnmond Sport, de regionale versie van Langs de Lijn. In 1999 volgde bij die zender de overstap naar de nieuws- en sportprogramma’s op televisie. In 2005 begon Van ’t Hof zijn eigen televisie-productiebedrijf ‘Voor de Buis’, maar hij bleef programma’s als FC Rijnmond en uitzendingen rond evenementen als de Rotterdam Marathon, de wielerzesdaagse en het ABN AMRO World Tennis Tournament presenteren voor RTV Rijnmond. Sinds een paar jaar is hij ook bij Omroep Zeeland te zien.

Voor Van ’t Hof is de overstap naar de NOS een feest: “Ik bedacht me laatst dat ik 22 jaar geleden naar de School voor de Journalistiek ben gegaan omdat ik presentator van Studio Sport wilde worden. Dat was mijn ideaal. Sindsdien heb ik heel veel leuke dingen gedaan, maar dat het nu toch gaat gebeuren is prachtig.”

Ook Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, is enthousiast over de komst van Gert van ’t Hof: “Ik ben iemand die nogal eens langs de regionale zenders zapt. Bij Gert bleef ik al jaren net iets langer hangen. Hij heeft flair, persoonlijkheid en verstand van zaken. En toen hij in ons eerste gesprek ook nog eens een prima kerel bleek, waren we er snel uit. Gert is een echt aanwinst voor ons team.” Gert van ’t Hof is vanaf augustus te zien bij NOS Studio Sport. (Persbericht NOS)