Golftournooi ‘The Open’ uitgebreid op Sport1 en BBC

Het golftournooi The Open is tot en met zondag uitgebreid te zien via betaalzender Sport 1 en de BBC. The Open Championship wordt beschouwd als het oudste en meest prestigieuze golftoernooi van de wereld en wordt de komende dagen voor de 144e keer gespeeld. Dit keer vindt het evenement plaats op de golfbaan van het Schotse St. Andrews.

Major

‘The Open’ is een van de vier zogenaamde Majors in golf. De andere ‘majors’ zijn de Masters, het US Open en het PGA Championship in de Verenigde Staten. De Amerikaan Jordan Spieth is de grote favoriet voor de winst van The Open. De 21-jarige Texaan won dit jaar al de Masters en de US Open. Ook de Nederlander Joost Luiten doet mee aan dit tournooi.

Sport 1 Golf en BBC

Zowel de BBC als Sport1 Golf doen uitgebreid verslag van dit tournooi. Sport 1 Golf is tot en met zondag elke dag live bij het toernooi vanaf 10.00 uur. Daarnaast is het evenement te volgen via de onlinedienst Sport 1 Go. Ook de BBC doet uitgebreid verslag van het evenement vanaf vandaag. Zowel via BBC One als BBC Two is het evenement in HD-kwaliteit te volgen. Via de website van de BBC is een overzicht te vinden van de uitzendingen rond The Open.

Afscheid

De golfer Tom Watson neemt na veertig jaar afscheid van het Brits Open. De 65-jarige Amerikaan won het evenement vijfmaal, de eerste keer al bij zijn debuut, destijds eveneens in Schotland op Carnoustie. ‘Tijd om vaarwel te zeggen’, zei Watson.’. Ook de BBC gaat vanaf 2017 afscheid nemen van The Open. De rechten voor het toernooi liggen tot en met 2016 nog bij de BBC. Vanaf 2017 gaat Sky Sports het toernooi uitzenden.

Promotiefilm over afscheid Tom Watson bij The Open: