Gouden Kalf KRO-NCRV documentaire Verboden Vlucht

De KRO-NCRV-documentaire Verboden Vlucht van regisseur Hester Overmars heeft vrijdagavond bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival in Utrecht de prijs voor de beste korte documentaire gewonnen. In Verboden Vlucht kijkt een voormalig Oost-Duits gezin na dertig jaar terug op hun vluchtpoging uit de DDR met een zelfgebouwd vliegtuig.

Verboden Vlucht

Verboden Vlucht werd als 2Doc door de KRO-NCRV op 4 november 2014 uitgezonden, vlak voor de 25-jarige herdenking van de val van de muur. In het juryrapport prijst de jury regisseur Overmans: ‘Ze schetst in alle rust een gelaagd psychologisch gezinsportret waarbij ze kundig en verrassend gebruikmaakt van split screens, die op zeer functionele wijze de emoties van de personages uitdiepen en onderling duiden en versterken.’ De documentaire Verboden Vlucht is nog te zien via NPO Uitzending Gemist

Gluckauf

De film Gluckauf van Joram Willink en Piet-Harm Sterk heeft het Gouden Kalf gewonnen voor Beste Film. De film won in totaal vier prijzen, waaronder die voor Beste Regie en Beste Scenario. Martijn Fischer en Georgina Verbaan wonnen het Gouden Kalf in de categorie Beste Hoofdrol. Fischer won de prijs voor zijn rol als André Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen. Verbaan kreeg de prijs voor haar hoofdrol in De Surprise. De winnaar van de publieksprijs voor Beste Film met minimaal 100.000 bezoekers is De Club van Sinterklaas en het pratende paard.

Alle winnaars zijn te vinden via de website van het Nederlands Filmfestival.

Trailer Verboden Vlucht

Trailer Gluckauf

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.