Griekenland: “Publieke omroep ERT verder als EDT”

afstandsbedieningEen maand na de sluiting van de Griekse openbare omroep ERT, lijkt het er op dat de tv-uitzendingen binnenkort opnieuw van start gaan. Op het testbeeld dat al een maand te zien is op de zender verscheen de nieuwe naam EDT.   Dit bericht de website Deredactie.be vandaag.

ERT verder als EDT
Vanochtend verscheen op het testbeeld van de opgedoekte zender ERT het opschrift “Helleniki Dimosia Tileorasi – EDT” (Helleense Openbare Televisie). De uitzending gebeurde vanuit een studio van een privĂ©firma in Athene. Binnenkort zal de zender wellicht een noodprogramma met films, documentaires en muziekprogramma’s uitzenden. Volgens de Griekse pers gaat het om een overgangsfase, tot de nieuwe en afgeslankte zender opnieuw op antenne is.

De regering in Athene had de zender ERT midden juni volledig uit de ether gehaald. De Griekse premier Samaras motiveerde zijn beslissing door naar de door de Europese Unie verplichte besparingsmaatregelen te verwijzen. De 2.700 personeelsleden houden sindsdien de omroepgebouwen bezet en zenden een protestprogramma uit via het internet.