Groot Nieuws Radio start nieuwe jaar met veranderingen

De Christelijke radiozender Groot Nieuws Radio start het nieuwe jaar met een aantal wijzigingen. Een aantal van deze wijzigingen zijn ook voor de luisteraars merkbaar.

Nieuws- en verkeersinformatie van nieuwe aanbieder

Vanaf vandaag, 1 januari, zal de radiozender voor haar nieuwsvoorziening gebruik gaan maken van de nieuwsvoorziening van het ANP en zal de file-informatie afkomstig zijn van de ANWB. Voorheen maakte de radiozender gebruik van de nieuwsbulletins van Novum Nieuws en de verkeersinformatie van de VID (Verkeersinformatiedienst).

“Betrouwbare partijen”

Het nieuws en de file-informatie is te horen op elk heel uur en in de spitstijden ook op de halve uren. “Het ANP en de ANWB zijn al jarenlang betrouwbare partijen op dit gebied, we stappen met veel plezier naar hen over“, zegt Hanno Janse, eindredacteur bij Groot Nieuws Radio.

VID

De reden dat de radiozender overstapt naar nieuwe aanbieders van nieuws en verkeersinformatie is dat Novum en de VID beiden stoppen met het aanbieden van hun diensten aan radiozenders. Novum werd al in 2014 overgenomen door het ANP. De VID stopt met verkeersinformatie op de radio als gevolg vanwege een overname door Rijkswaterstaat.

Ook ’s nachts

Vanaf 5 februari is er ook ’s nachts op Groot Nieuws Radio elk heel uur nieuws van ANP te horen. De ANWB meldt zich op doordeweekse dagen tussen 06:00 en 22:30 uur. In het weekend hoor je de verkeersinformatie tussen 08:00 en 18:00 uur.

Van B.V. naar Stichting

Met ingang van 1 januari 2018 is het bedrijf achter de radiozender, Groot Nieuws Radio B.V., gefuseerd met Stichting Groot Nieuws Radio. “Voor luisteraars en donateurs verandert er niets. Wel zullen de financiële jaarstukken door deze fusie vereenvoudigd worden. Met het oog op onze doelstellingen vinden we het erg belangrijk om zo open en transparant mogelijk te zijn richting de donateurs van Stichting Groot Nieuws Radio.“, aldus de radiozender.

Luisteren

Groot Nieuws Radio is in heel Nederland te ontvangen in de ether via DAB+ en tot eind dit jaar via de middengolffrequentie 1008 kHz. Daarnaast is de radiozender te beluisteren via diverse digitale aanbieders en wereldwijd via Internet.