Hans Becker komt met nieuw fotoboek over zeezender Radio Veronica

Op 20 november verschijnt het fotoboek ‘Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde‘ van voormalig Radio Veronica-presentator Hans Becker.

Hans Becker

Hans Becker begon zijn carrière als redacteur-radiopresentator van Veronica’s Popjournaal en de Lexjo specials van Lex Harding, en redacteur van het Veronica weekblad. Met zijn camera legde hij de veelbewogen geschiedenis van Radio Veronica tussen 1970 en 1974 voor het nageslacht vast.

Museum

Een selectie uit dit materiaal is te zien in het in 2016 geopende 192 Museum in Nijkerk. In 2009 exposeerde Hans Becker met tweehonderd foto’s in Museum RockArt in Hoek van Holland. In het boek “Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde” is materiaal uit deze exposities samengevoegd met meer dan driehonderd door Hans gemaakte foto’s. Ruim tachtig procent daarvan is nooit eerder gepubliceerd.

Herinneringen en unieke foto’s

In dit nieuwe boek staan de herinneringen van Becker en zijn unieke foto’s centraal. De foto’s – vele nooit eerder gepubliceerd – en de begeleidende teksten tonen en beschrijven het leven aan boord van het Veronica-schip en in de Hilversumse studio, inclusief de collega-DJ’s, radiotechnici, Nederlandse en internationale artiesten, de Veronica-successen, de stranding van het Veronica-schip in 1973, en de strijd tegen de politiek om genoeg leden te werven teneinde de felbegeerde omroepstatus te verkrijgen. Een bijzondere periode van radio- en muziekgeschiedenis, die ontelbare Nederlandse muziekliefhebbers heeft beïnvloed.

Persoonlijke selectie

Hoe de wal het schip keerde toont een persoonlijke selectie uit zijn archief, met radiocoryfeeën Tineke, Tom Mulder, Lex Harding, Rob Out, Will Luikinga, Chiel Montagne, en (inter)nationale artiesten: Patricia Paay, Ben Cramer, Corry Konings, Nico Haak, Pierre Kartner, Billy Preston, The Pointer Sisters, Colin Blunstone en vele anderen. Het boek bevat een voorwoord door Lex Harding en een aanbeveling door Tineke de Nooy.

Presentatie

Het boek wordt vrijdag 17 november gepresenteerd in Café Cartouche in Hilversum, waar voormalige Radio Veronica-collega’s van de auteur aanwezig zullen zijn, evenals vertegenwoordigers van nieuwsmedia. Op zondag 19 november a.s. wordt een drie uur durende radiospecial over dit boek uitgezonden op Radio Extra Gold en een radiocommercial beleeft zijn vuurdoop op de Amsterdamse radiozender Extra AM 1485.

Het boek is vanaf 20 november 2017 voor 24,99 euro verkrijgbaar in de boekhandel en in de online bookstores.

Sociale media:

https://twitter.com/AldusBoekCie/status/898541049794187264