HbbTV vanaf nu beschikbaar voor alle Ziggo-abonnees

Per vandaag is HbbTV beschikbaar voor alle Ziggo-abonnees. Klanten dienen wel te beschikken over een geschikt televisietoestel.

Voormalig UPC-gebied

Tot op heden was deze dienst alleen beschikbaar voor klanten van Ziggo in het voormalige UPC-gebied. Ziggo kondigde onlangs wel aan dat de dienst op den duur beschikbaar zou komen voor alle klanten. Per vandaag is deze belofte ook waargemaakt door de grootste kabelaar van Nederland.

Voor alle Ziggo-abonnees beschikbaar

Woordvoerder Gradus Vos bevestigt tegenover deze website dat het HbbTV-signaal nu beschikbaar is voor alle abonnees in het verzorgingsgebied van Ziggo: “Het klopt dat ook in voormalig Ziggo gebied nu het HbbTV signaal wordt doorgegeven. Het werkt echter uitsluitend als de smart-TV rechtstreeks op het coaxnetwerk is aangesloten, dus niet via de Horizonbox of een digitale ontvanger zoals de Humax of Samsung. Daarnaast moet HbbTV aan staan op de TV.”, aldus Vos tegenover deze website.

HbbTV

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Dit is een zogenaamde “open standaard” die televisie combineert met interactieve internetdiensten. Het digitale tv-signaal dat via bijvoorbeeld de kabel wordt ontvangen kan zo verrijkt worden met extra informatie. Voor de ontvangst van de dienst is wel een geschikte televisie noodzakelijk.

NPO en SBS

Bij kabelaar Ziggo wordt het Hybrid Broadcast Broadband Televisie-signaal van de zenders van de Publieke Omroep (NPO) en SBS Nederland doorgegeven. Zo biedt NPO via HbbTV de dienst NPO Gemist aan en kan er geluisterd worden naar de publieke radiozenders. SBS geeft via de dienst aanvullende informatie bij onder andere Champions League-wedstrijden door.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.