‘Heel Holland Bakt’ weer van start bij Omroep MAX op NPO 1

Vanavond start een nieuw seizoen van het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt bij Omroep MAX op NPO 1. In verband met het voetbal van het Nederlands elftal begint de eerste uitzending om 21.00 uur. Het thema van deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen is ‘romantiek’. Vanaf volgende week is het programma weer op het vertrouwde tijdstip van 20.30 uur te zien op NPO 1.

Beste thuisbakker

In Heel Holland Bakt strijden tien Nederlanders om de titel “beste thuisbakker van Nederland”. Dit vijfde seizoen wordt weer gepresenteerd door André van Duin. De tweekoppige jury bestaat uit banketbakker Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden. Landgoed Maarsbergen is dit jaar het toneel van het vijfde seizoen van bakprogramma.

Presentatie

Het is het tweede seizoen dat Van Duin de presentatie overneemt van presentatrice Martine Bijl. Martijn Bijl moest vorig seizoen verstek laten gaan na een hersenbloeding. De afgelopen tijd werd ze behandeld voor een depressie als gevolg van de hersenbloeding.

BBC

Het programma vindt zijn oorsprong in het Engelse The Great British Bake Off, dat in de periode 2010-2016 werd uitgezonden op BBC Two. Met ingang van dit seizoen is de serie te zien bij de commerciële televisiezender Channel 4.

Kandidaten

De tien thuisbakkers die de voorrondes van het bakprogramma Heel Holland Bakt hebben doorstaan zijn Corrie, Gwenn, Hans, Heidi, Ine, Maarten, Marjolein, Nico, Rik en Vanessa. Deze thuisbakkers gaan vanaf vanavond met elkaar de strijd aan.

Video: