Herdenking 25 jaar na de Bijlmerramp te volgen via NOS en AT5

De NOS en AT5 besteden aandacht aan de herdenking van de Bijlmerramp, vandaag 25 jaar geleden. Het verslag is vanaf 17.00 uur te zien op NPO 2 en AT5.

Bijlmermeer

Op 4 oktober 1992 stortte in de Amsterdamse Bijlmermeer een Boeing 747-vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer. In de daaropvolgende vlammenzee in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg kwamen 43 mensen om het leven, onder wie de vier inzittenden van het vliegtuig.

Verslag

De NOS doet rechtstreeks verslag van de herdenking van de Bijlmerramp, 25 jaar geleden. Met beelden van de herdenkingsbijeenkomst, de stille tocht naar Het Groeiend Monument, de minuut stilte en de kransleggingen bij de zogeheten ‘boom die alles zag’. In een korte reportage komen nabestaanden van de slachtoffers aan het woord.

Toespraken

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst worden toespraken gehouden (o.a. door de Amsterdamse loco-burgemeester Ollongren) en er zijn optredens van Pearl Joan (Jozefzoon), het Maranatha Mannenkoor Nederland, de Konrad Koselleck Big Band en het kinderkoor van basisschool Crescendo.

AT5

Ook de Amsterdamse lokale zender AT5 besteedt uitgebreid aandacht aan de herdenking. De hele week staat de programmering van AT5 in het teken van herdenking van de Bijlmerramp. De herdenking wordt vandaag ook live uitgezonden op de televisiezender. “In de week van 5 oktober tot en met 11 oktober laten we elke dag het nieuws over de ramp zien hoe AT5 dat 25 jaar geleden bracht. “, aldus AT5. AT5 is te ontvangen via diverse (digitale) televisiepakketten en wereldwijd via Internet.

Documentaire AT5