Hilversum komend weekeinde in teken van Open Studio Dagen

Mediastad Hilversum trekt alle registers open tijdens de tiende editie van de Open Studio Dagen op zaterdag 9 en zondag 10 september.

‘Discover the power of media’

Onder het motto ‘Discover the power of media’ kunnen bezoekers een ontdekkingsreis maken langs een groot aantal media op het MediaPark én in de stad. In totaal zijn er maar liefst 50 spots met activiteiten van AVROTROS, BNN-VARA, RTL Nederland, NPO ,NOS, NTR, EO en Omroep MAX.

Het weekend biedt voor elk wat wils: van het bekende kijkje achter de schermen en het spotten van BN’ers tot de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld tijdens VR-experiences en workshops.

Presentatiedesk

Ook wie zichzelf als dé nieuwe presentator ziet of gewoon wil weten hoe het voelt om te presenteren, kan terecht bij de Open Studio Dagen. Diverse omroepen bieden de kans om achter een presentatiedesk plaats te nemen. Degenen die liever achter de schermen blijven, kunnen zich onder meer uitleven met het maken van een radiospot.

Veel programmamakers, presentatoren en dj’s zijn ooit bij een lokale omroep begonnen. Niet voor niets, want deze omroepen bieden een scala aan mogelijkheden om de eerste schreden te zetten op het pad van ‘de omroep’.

Marathonuitzending

Tijdens de Open Studio Dagen laten lokale omroepen zien waartoe ze allemaal in staat zijn tijdens een live-marathon- uitzending op tv. Maar liefst vijf uur lang verzorgen ze het programma ‘Kloppend Hart’ vanuit Beeld en Geluid. Een uitzending over de lokale omroepen, het Rode Kruis dat 150 jaar bestaat en de Open Studio Dagen. Uiteraard kunnen bezoekers van het media-evenement daarbij zijn en tegelijkertijd informatie vergaren over het werken bij een lokale omroep.

Experience

Degenen die nog meer over de wereld van de media willen ontdekken, kunnen tijdens de Open Studio Dagen een (gratis) bezoek brengen aan de Experience in Beeld en Geluid. In hetzelfde gebouw wordt ook live radio gemaakt door bekende dj’s.

Natuurlijk is er ook ruimte voor glitter en glamour tijdens de Open Studio Dagen. In dat kader kunnen bezoekers ook een ’ limousine experience’ opdoen tegen een kleine vergoeding.

Zendmast

Voor de vierde keer in de geschiedenis wordt ook dit jaar de zendmast in Hilversum  weer opengesteld. Voor een bijdrage van € 5,- euro p.p. kan iedereen genieten van het uitzicht vanaf de toren. De toegang voor kinderen t/m 4 jaar is gratis. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Muziekids. Zij realiseren permanente Muziekids Studio’s in ziekenhuizen in Nederland. Hierin kunnen kinderen even los komen

Meer informatie via de website van het evenement.