Hogere internetsnelheden voor klanten Ziggo

Ziggo gaat in april de internetsnelheden voor ruim 2,4 miljoen consumenten en 130.000 bedrijven fors verhogen. Particuliere klanten met een Start, Complete of Max-pakket krijgen 25 procent meer downloadsnelheid tot 500 Megabit per seconde (Mbit/s). Bij zakelijke klanten met Complete of Max gaat deze met 20 procent omhoog tot maar liefst 600 Mbit/s. Dit heeft Ziggo vandaag bekend gemaakt.

“Netwerk van de toekomst”

“Wij bouwen volop aan het netwerk van de toekomst met technische innovaties en hogere internetsnelheden die we doorgeven aan onze klanten”, aldus Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo.

Naar 600 Mbit/s

De hoogste downloadsnelheid voor consumenten met een Max-pakket komt na deze verhoging op 500 Mbit/s. Ook de uploadsnelheden van Start en Complete bij consumenten gaan 25 procent omhoog. Het door ondernemers meest gekozen pakket Complete stijgt 20 procent naar een downloadsnelheid van 300 en het Max-pakket zelfs naar 600 Mbit/s.

Stapsgewijs modems resetten

Het instellen van de hogere snelheid vindt stapsgewijs plaats in een periode van vier weken. In de tweede week van april start de kabelaar met het op afstand resetten van modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Klanten kunnen vanaf half april ook zelf hun modem resetten en krijgen dan meteen de nieuwe snelheid.

Niet voor iedereen

In een zeer beperkt aantal regio’s is het overigens mogelijk dat klanten de verhoogde internetsnelheden nog niet in alle gevallen ervaren. Dit houdt verband met de regionale omschakeling van analoge naar digitale tv om daarmee bandbreedte vrij te spelen voor internet. De snelheidsverhoging heeft geen impact op de huidige abonnementstarieven.

Overzicht

Bron: VodafoneZiggo