IBC beurs van start in Amsterdam

Tot en met dinsdag staat de Amsterdam RAI in het teken van de International Broadcasting Convention (IBC). De beurs voor professionals die zich bezighouden met het creëren, beheren en leveren van elektronische media en entertainment.

Vorig jaar trok de beurs meer dan 55.000 geïnteresseerden uit 170 landen en waren er 1700 bedrijven aanwezig tijdens de beurs.

Radio

Ook zenderexploitant Broadcast Partners is van de partij op de beurs en brengt tijdens de IBC zelfs een eigen radiozender in de lucht: IBC Radio. Via de evenementenzender worden de beursbezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte gehouden van IBC-nieuws en actuele gebeurtenissen. IBC Radio is tijdens openingsuren op beursdagen te ontvangen via de ether op 88.5 MHz in de regio Amsterdam.

Vlaamse bedrijven

Een aantal Vlaamse bedrijven zal dit jaar deelnemen aan de IBC. “Om het potentieel van de Vlaamse media-industrie nog meer in de schijnwerpers te plaatsen, voorzien Flanders Investment & Trade, iMinds en MediaNet Vlaanderen een gezamenlijke stand van meer dan 100m² waarop negen geselecteerde starters en KMO’s de kans krijgen om potentiële klanten te overdonderen met hun innovatieve media-oplossingen.”,aldus het persbericht. Onder andere de bedrijven Appiness, Limecraft, SDNsquare, Testronic en Zeticon uit Vlaanderen zullen aanwezig zijn op de IBC.

Prijs

De International Honour for Excellence 2015, de hoogste onderscheiding van IBC, gaat dit jaar naar een technologie – en het bedrijf daarachter – die de transformatie van de mediasector mogelijk heeft gemaakt. De prijs gaat naar ARM, het bedrijf achter vrijwel alle processors die in smartphones en tablets zitten.

Meer informatie via: http://www.ibc.org/

Livestream IBC TV: http://www.ibc-tv.org/cgi-bin/ibctv_home.cgi

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.