IDFA-klassiekers in aanloop naar IDFA op NPO 2 extra

In aanloop naar IDFA 2019 zendt NPO 2 extra tien avonden lang elke avond een IDFA-klassieker uit. Naast publieksfavorieten als Doof Kind en De Kinderen van Juf Kiet zijn de twee best bezochte documentaires in de Nederlandse bioscopen aller tijden te zien: Alleman van Bert Haanstra en Zij Gelooft in Mij van John Appel.

IDFA

Het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) wordt dit jaar gehouden van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december. Het werd in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is IDFA uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld

Prijswinnende titels

Op NPO 2 extra komen de komende periode ook prijswinnende titels voorbij als Life, Animated, Nu Verandert Er Langzaam Iets en Bob Dylan: Don’t Look Back, van de onlangs overleden regisseur D.A. Pennebaker.

Weiner

Vandaag, zondag 10 november, wordt afgetrapt met de documentaire Weiner, over de pikante schandalen rondom de Amerikaanse politicus Anthony Weiner. De documentaires zijn te zien vanaf zondag 10 november t/m dinsdag 19 november, rond de klok van 20:00 uur op NPO 2 extra.

Kijken

NPO 2 extra is te zien op kanaal 88 (KPN/XS4all/Telfort) of kanaal 222 (Ziggo). Er kan een aanvullend abonnement nodig zijn om de zender te zien. Daarnaast is NPO 2 extra ook te via Internet.

Een compleet overzicht van de IDFA-klassiekers dat wordt uitgezonden via NPO 2 extra vind je hier.