Internationaal schaatsen ook komende vier jaar bij de NOS

Alle internationale schaatswedstrijden zijn ook de komende vier seizoenen te volgen via de NOS bij de publieke omroep. De NOS heeft de samenwerking met de Internationale Schaatsunie (ISU) verlengd tot en met het seizoen 2022/2023.

Overeenkomst

De overeenkomst omvat de live-rechten voor alle Europese- en Wereldkampioenschappen langebaanschaatsen en shorttrack, alle wereldbekerwedstrijden in die disciplines, plus de samenvattingsrechten van de EK en WK kunstrijden. Vorig jaar verlengde de NOS ook al de samenwerking met de KNSB voor het nationale schaatsen met vier jaar.

“Voor de schaatsliefhebber”

Met deze nieuwe verbintenis is de schaatsliefhebber ook de komende jaren via de publieke omroep verzekerd van de belangrijkste nationale én internationale schaatswedstrijden“, aldus Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS. “Wij volgen het schaatsen al decennialang op die karakteristieke NOS-manier, met voor- en nabeschouwingen, veel deskundigheid, live-verslagen, analyses, interviews en achtergronden. Dat blijven we dus doen. Het hele verhaal, via alle denkbare platforms: televisie, radio, op NOS.nl en social media.”

Schaatsseizoen van start

Het schaatsseizoen 2019-2020 start vrijdag 1 november met de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups. In Thialf wordt drie dagen lang gereden om de eerste startbewijzen van het seizoen. Internationale hoogtepunten verderop in het seizoen zijn onder meer de Wereldbekerwedstrijden langebaan in Calgary en Heerenveen.

De WK Afstanden op het snelle ijs van Salt Lake City, de EK Afstanden in Heerenveen en de gecombineerde WK Allround & Sprint in Hamar. De hoogtepunten van het shorttrackseizoen zijn de wereldbeker in Dordrecht, de EK in het Hongaarse Debrecen en de Wereldkampioenschappen in Seoel. Alles dus te volgen via de NOS.