Internetkrant ‘Dutch Times’ stopt

krantenUitgeverij Dutchabroad.nl stopt vanaf zaterdag met het publiceren van de dagelijkse Internetkrant ‘Dutch Times’. Dit heeft Thomas Arts, hoofdredacteur van Dutch Times,  vandaag bekend gemaakt.

De laatste editie van de digitale krant verschijnt aanstaande zaterdag.

Te weinig abonnees en tweespalt tussen de aandeelhouders van de uitgeverij van Dutch Times, Dutchabroad.nl, zijn de oorzaak van het stopzetten van de digitale nieuwsbrief. “We hebben alles gedaan wat in onze mogelijkheden lag om dit te voorkomen. Er rest nu niets anders meer dan stoppen.”, aldus Thomas Arts, hoofdredacteur van Dutch Times. Volgens een brief van Dutchabroad.nl naar haar abonnees heeft de digitale krant nu 1000 betalende abonnees. Een te laag aantal om een rendabele krant uit te brengen.

“Het is met pijn in het hart en tranen in de ogen dat ik u dit schrijf. Bijna twee-en-een-half jaar hebben mijn redacteuren en ik gevochten om van DutchAbroad.nl het succes te maken dat het in onze ogen verdient te zijn. Het doet me verdriet te moeten constateren dat het niet is gelukt.”,aldus Thomas Arts in een brief naar haar abonnees.

Uitgeverij Dutchabroad.nl was een voortzetting van de Nederlandstalige website en social media, de WereldKrant, de e-mailbulletins en het WereldExpat Magazine van de Wereldomroep. Dutchabroad.nl was een initiatief van Thomas Arts, redacteur van de WereldKrant en één van de boventallige medewerkers van de Wereldomroep. Dutchabroad.nl bracht sinds oktober 2012 een dagelijkse betaalde PDF-krant uit voor Nederlanders in het buitenland voor 1,35 euro per week.