Internetstoring treft KPN, XS4ALL, Online.nl en T-Mobile

(update) Diverse providers kampen zondag met een internetstoring. Het gaat onder andere om de aanbieders KPN, XS4ALL, Online.nl en T-Mobile. Door de problemen kunnen klanten niet gebruik maken van Internet- en televisiediensten.

Update: diverse klanten melden dat rond 12.45 uur de problemen zouden zijn opgelost.

ADSL en glasvezel

De storing zou worden veroorzaakt door problemen in het ADSL en glasvezel-netwerk van KPN. Hierdoor kunnen meerdere providers problemen ondervinden van de storing aangezien die allemaal gebruik maken van het netwerk van KPN. Abonnees van aanbieder Ziggo hebben geen last van de storing.

Zondagnacht

De storing begon in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.30 uur. Een woordvoerder van XS4ALL geeft tegen diverse media aan dat het bij hun ongeveer 35.000 klanten betreft die last hebben van de storing.

Duizenden klanten

T-Mobile geeft aan dat bij deze providers ongeveer 9.000 klanten van haar dienst T-Mobile thuis getroffen zijn door de storing. Ook Online.nl geeft aan dat klanten getroffen zijn maar kon nog niet aangeven hoeveel klanten het betreft.

Oplossen

KPN geeft aan dat technici druk zijn bezig om het probleem te verhelpen. Het is nog niet bekend hoe lang de storing gaat duren.