Interview Armstrong bij Oprah TLC

tlcIn een interview met Oprah Winfrey verbreekt wielrenner Lance Armstrong eindelijk het stilzwijgen over het vermeende dopingschandaal rond de zevenvoudig Tour de France-winnaar. TLC zendt dit interview komende nacht gelijktijdig met de uitzending in de Verenigde Staten uit.

 Armstrong gaat in het interview bij Oprah Winfrey uitgebreid in op het vermeende dopingschandaal, de jarenlange beschuldigingen van bedrog en de aanklachten over het gebruik van prestatiebevorderende middelen tijdens zijn wielercarrière. TLC zendt dit bijzondere interview gelijktijdig uit met de Verenigde Staten de komende nacht (17 op 18 januari) om 03:00 uur. 

Opgenomen
Het interview is eerder deze week opgenomen. Oprah Winfrey liet al iets los van de inhoud van het interview:  Oud-wielrenner Lance Armstrong heeft zijn vermeende dopinggebruik niet toegegeven ‘op de manier waarop ik had verwacht’. Dat zei Oprah Winfrey in een interview met CBS. Armstrong zou hebben gezegd dat hij ‘verboden middelen’ heeft gebruikt waarover de Volkskrant bericht

Oprah bezoekt Armstrong thuis in zijn woonplaats Austin in Texas. Het interview is onderdeel van het programma ‘Oprah’s Next Chapter’ waarin zij beroemdheden, nieuwsmakers en gewone families opzoekt buiten de studio. ‘Oprah Winfrey and Lance Armstrong: A Worldwide Exclusive’:

18 januari om 03.00 uur op TLC (Deel 1)
18 januari om 20.30 uur op TLC (Herhaling Deel 1)
19 januari om 03.00 uur op TLC (Deel 2)
19 januari om 20.00 uur op TLC (Herhaling Deel 2)

 

Excuses Armstrong aan Livestrong

Lance Armstrong heeft zich, nog voordat hij in de show van Oprah Winfrey tekst en uitleg komt geven, verontschuldigd tegenover de medewerkers van ‘Livestrong’, de door hem opgerichte stichting die zich inzet voor de strijd tegen kanker. De oud-wielrenner, die wegens dopingpraktijken zijn zeven tourzeges kwijtraakte, bracht maandag een bezoek aan het bureau van de organisatie in zijn woonplaats Austin. De stichting heeft zo’n 100 werknemers. „Hij heeft een privégesprek gehad met de staf, die in de loop der jaren zoveel belangrijk werk heeft gedaan”, zei woordvoerster Katherine McLane.