Intocht Sinterklaas live op NPO Zapp, NPO Zapp Xtra en Internet

Vandaag vindt de intocht van Sinterklaas plaats. Dit jaar zal de Goedheiligman aankomen in Dokkum. NPO Zapp zendt de intocht live uit via NPO 3.

Dokkum

Sinterklaas komt vandaag rond 12.00 uur ’s middags aan in Dokkum. De stoomboot komt over de Dokkumer Ee de stad binnen. De Sint gaat rond 12.30 uur aan wal bij De Dijk in Dokkum. Rond 13.00 uur komt de Sint aan bij het podium op de Markt.

Verslag

De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht via NPO Zapp op NPO 3 vanaf 12.00 uur. Dieuwertje Blok verzorgt de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, staat haar op de kade bij.

Gebarentolk

De intocht van Sinterklaas met gebarentolk is op zaterdag 18 november vanaf 12.00 uur live te volgen via de website van NPO Zapp en de app. Daarnaast is de intocht met gebarentolk ook te zien via de digitale themazender NPO Zapp Extra. Zondag zie je de herhaling van de intocht van 7.00 uur tot 8.30 uur via NPO Zapp.

Sinterklaashuis

Sinds woensdag is er in Dokkum een Sinterklaashuis geopend. De Goedheiligman blijft tot en met 5 december logeren in dit speciale huis. Naast het feit dat Sinterklaas in het Sinterklaashuis logeert, zijn er tal van leuke activiteiten te doen voor kinderen.

Er is een speciale website beschikbaar met alle informatie over de intocht van Sinterklaas in Dokkum.

Video