Intocht Sinterklaas live te volgen op televisie en Internet

Vandaag vindt de intocht van Sinterklaas plaats. Dit jaar zal de Goedheiligman aankomen in Zaandijk. NPO Zapp zendt de intocht live uit via NPO 3.

Zaandijk

Sinterklaas komt vandaag rond 12.00 uur ’s middags aan in Zaandijk. Zaandijk maakt onderdeel uit van de gemeente Zaanstad. De intocht zal plaatsvinden rondom de beroemde Zaanse Schans, maakte NTR vrijdag 1 juni bekend. “De Zaanse Schans met al zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis.

Sinterklaas zal weer aankomen met de stoomboot en in zijn kielzog gevolgd door vele pakjesboten en hij zal vergezeld zijn met heel veel Pieten.

Verslag

De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht via NPO Zapp op NPO 3 vanaf 12.00 uur. Dieuwertje Blok verzorgt de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, staat haar op de kade bij.

Gebarentolk

De intocht van Sinterklaas met gebarentolk is op zaterdag 17 november vanaf 12.00 uur live te volgen via de website van NPO Zapp en de app. Daarnaast is de intocht met gebarentolk ook te zien via de digitale themazender NPO Zapp Extra. Zondag zie je de herhaling van de intocht van 6.50 uur tot 8.30 uur via NPO Zapp.