Italië: Gruppo l’Espresso verkoopt muziekzenders

Gruppo l’Espresso heeft in Italië haar muziekzenders die uitzenden via digitale ethertelevisie (DVB-T) verkocht aan GM Communications (Giovanni & Marco Scissione).

Toekomst ongewis

Daarmee is de toekomst van de aan de radiozenders gelieerde tv-zenders zeer ongewis. Tot 1 oktober blijven Radio Capital Tivu (162) en M2O TV (158) via de digitale ether landelijk uitzenden in Italië. Wat daarna zal gebeuren is onduidelijk, maar een grote kans dat op de kanalen homeshopzenders te zien zullen zijn.

Thuiswinkelzenders

Radio Capital Tivu zendt thans vooral muziek uit de jaren ’80, ’90 en 00s uit net als Radio Capital. M2O TV zendt net als de radiozender vooral een op dance gerichte muziekprogrammering uit. Het kanaal Onda Italiana dat eind vorig jaar op zenderplek 69 de plek van Onda Latina innam, grossiert al in homeshopping. De nieuwe eigenaar GM Communications is onder andere eigenaar van SportItalia en Novola61.

Satelliet en IPTV

Radio Capital Tivu is overigens ook nog voor alle 4,74 miljoen Sky Italia abonnees via satelliet en IPTV te zien; onduidelijk is of dit het geval zal blijven na het einde van de digitale ether-uitzendingen. Deejay TV werd begin 2015 verkocht aan Discovery Communications die het kanaal in juni jl. omdoopte tot Nove naar de negende zenderplek. Het muziekkanaal MyDeejay bleef wel van Gruppo l’Espresso die het via Sky Italia aanbiedt.

Radio Capital en M2o alsmede Radio Deejay blijven wel onderdeel van Gruppo l’Espresso waar Carlo de Benedetti een groot belang in heeft. Het bedrijf rapporteerde over het eerste half jaar een lichte omzetdaling (-1,4%) en een resultaatdaling in de sector radio.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.