JimJam trekt zich terug van Nederlandse tv-markt

De kinderzender JimJam trekt zich van de Nederlandse televisiemarkt. De televisiezender zal vanaf 1 maart niet meer beschikbaar zijn voor doorgifte bij Nederlandse tv-aanbieders.

Aanbieders

De zender voor kinderen is onder andere te zien bij aanbieders Ziggo (pakket Movies & Series XL), KPN (Plus- en Kids-pakket), Delta (Pluspakket) en Canal Digitaal.

Niet meer beschikbaar

Kabelaar Ziggo bericht dat de zender per 1 maart aanstaande stopt met haar uitzendingen in Nederland en daardoor niet meer beschikbaar is voor doorgifte bij de aanbieder. “Binnen Movies & Series XL houden we een breed aanbod voor kinderen van alle leeftijden, zoals Disney Jr. Pebble TV, Baby TV, Boomerang en natuurlijk heel veel kinderprogramma’s On Demand.”, aldus de aanbieder.

Contract opgezegd

Ingewijden melden echter dat Ziggo zelf het contract met de kinderzender heeft stopgezet. Met het verdwijnen van de doorgifte bij Ziggo zou het voor de televisiezender niet meer interessant zijn om zich op de Nederlandse markt te begeven en trekt de zender zich geheel terug uit ons land. Hierdoor zou de zender ook gaan verdwijnen bij andere televisie-aanbieders in Nederland.

AMC

De kinderzender JimJam is eigendom van AMC Networks International en blijft actief in landen als Italië, Roemenië, Hongarije en Oostenrijk. De zender bestaat sinds 1 oktober 2006.