Jingleweb presenteert de Tunes Top 100 op NPO Radio 5 en Internet

Jingleweb heeft op haar website de Tunes Top 100 gepubliceerd. De Tunes Top 100 is de lijst met de mooiste tunes van 100 jaar radio in Nederland.

Het Genootschap radiojingles en -tunes

Jinglweb is de website van Het Genootschap radiojingles en -tunes. Jingleweb beheert een omvangrijk – niet commerciëel – archief met radiojingles en radiotunes die sinds 1945 op de Nederlandse radio te horen zijn (geweest). Het is een initiatief van Jelle Boonstra en Benno Roozen.

100 mooiste tunes

De lijst met de 100 mooiste tunes van Nederland is de afgelopen dagen beetje bij beetje bekend gemaakt. Vandaag, donderdag 3 oktober is de hele lijst compleet en komt er een radio-uitzending én een podcast, waarin bijna alle tunes te horen zijn. “Er is géén nummer 1, maar het zijn simpelweg de beste 100 radiotunes uit 100 jaar radio” volgens Jingleweb-makers Jelle Boonstra en Benno Roozen.

NPO Radio 5

De lijst wordt vandaag gelanceerd op NPO Radio 5 in het programma van Bert Kranenbarg (KRO-NCRV, 16.00-18.00 uur). Ook is er een twee uur durende podcast waarin fragmenten van alle 100 radiotunes zijn te horen. Ook zijn de tunes te beluisteren via Youtube of Spotify.

Meer informatie op de website van Jingleweb.