Johan Cruijff Schaal live op radio en televisie

voetbalDe wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle is vanavond rechtstreeks te volgen op televisie en radio.

De Johan Cruijff Schaal is de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De editie van dit jaar is een herhaling van de meest recente bekerfinale waarin PEC Zwolle met een 5-1 overwinning Ajax de baas was. Voor Ajax wordt het de zestiende deelname aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal, terwijl het voor PEC Zwolle een primeur betekent.

Live op FOX
FOX zendt op televisie de Johan Cruijff Schaal live uit. De uitzending begint om 17.00 met een uitgebreide voorbeschouwing waarna er in de Amsterdam ArenA om 18.00 uur wordt afgetrapt. De uitzending vanuit de Amsterdam Arena wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten. FOX is te zien in het basispakket van de meeste digitale aanbieders. Sinds 1 augustus is FOX ook te ontvangen via KPN Digitenne (kanaal 26) zodat FOX beschikbaar is voor alle digitale TV-abonnees in Nederland. Bij Ziggo, UPC en CaiWay is FOX te zien via kanaal 11.

De volledige uitzending van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is ook rechtstreeks te volgen op de betaalzender FOX Sports, waar na afloop van de wedstrijd bovendien exclusief een uitgebreide nabeschouwing is te zien.

Extra lange uitzending NOS Langs de Lijn
Radio 1 zendt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook live uit in een extra lange uitzending van NOS Langs de Lijn. Deze uitzending begint vanmiddag al om 14.00 uur. Vanaf 18.00 uur is er een live verslag te horen van de wedstrijd om Johan Cruijff Schaal. Het verslag is in handen van Jeroen Elshoff en Andy Houtkamp. De uitzending van NOS Langs de Lijn duurt tot 21.00 uur. Radio 1 is in heel Nederland te ontvangen via de ether op FM en DAB+ (kanaal 12C), via alle (digitale) aanbieders en wereldwijd via Internet.

RTV Oost
Ook de regionale omroep RTV Oost brengt voor alle thuisblijvers in Overijssel een live-verslag van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dit gebeurd in een een extra lange uitzending van RTV Oost Sport op Radio Oost. RTV Oost Sport is te horen van 16.00 – 20.00 uur. Radio Oost is in Overijssel te ontvangen via FM, via diverse digitale aanbieders en wereldwijd via Internet.