John de Mol wil samenwerking tussen Talpa en RTL

John de Mol is voorstander van een samenwerking tussen zijn mediabedrijf Talpa en RTL in Nederland. De samenwerking zou, indien politiek is toegestaan, op den duur kunnen leiden tot een fusie tussen de beide televisiebedrijven.

Samenwerking

Dit zei John de Mol vrijdagavond in de laatste uitzending van RTL Late Night met Humberto Tan. Volgens De Mol is Nederland te klein voor twee commerciële zendergroepen die elkaar naar het leven staan. Ze kunnen de handen beter ineenslaan, aldus de mediatycoon.

Videoland

Een eerste vorm van samenwerking is de laatste tijd al zichtbaar geworden doordat Videoland, het streamingplatform van RTL, ook content van Talpa TV is gaan aanbieden. 

“Nederland te klein”

Ik denk dat Nederland te klein is om twee grote televisiegroepen te hebben die elkaar naar het leven staan. Ik denk dat samenwerking onvermijdelijk is, maar daar heb je twee partijen voor nodig. Daar zijn we over in gesprek en de uitkomst daarvan gaat bepalen waar welke programma’s uiteindelijk gaan eindigen.“, aldus De Mol in de uitzending van RTL Late Night.

Fusie

Een fusie van beide bedrijven is volgens De Mol voorlopig niet aan de orde omdat dat ook politiek nog gevoelig ligt al gaat er volgens de ondernemer ook in Den Haag langzaam een andere wind waaien. “Ik heb de indruk dat de verantwoordelijke mensen in Den Haag wel beginnen in te zien dat de markt waarin we bezig zijn geen zelfstandige markt meer is. Er is in Nederland op jaarbasis zo’n 4,5 miljard euro op de reclamemarkt en daarvan gaat alleen al zo’n 2,5 miljard naar internet.

Zenders

John de Mol is via zijn Talpa Network eigenaar van de televisiezenders SBS6, SBS 9, Veronica en Net 5. Onder Talpa Network vallen ook de radiozenders van Talpa Radio: Radio 538, Sky Radio, Veronica en Radio 10.

Sport

In de laatste uitzending van RTL Late Night met Humberto Tan maakte John de Mol ook bekend interesse te hebben in de uitzendrechten van kickbokswedstrijden uit de GLORY-competitie.

Video:

Interview met John de Mol in RTL Late Night