Kabelaar SKV Veendam heeft handen vol aan blikseminslag

Kabelmaatschappij SKV uit Veendam heeft de handen vol aan een blikseminslag zondagmiddag in de Rivierenbuurt en Provinciehoek in Veendam. Bij de plaatselijke kabelmaatschappij zijn zondagmiddag en -avond tientallen storingsmeldingen binnengekomen. Een deel van de abonnees zit zonder televisie, radio, telefonie en/of Internet.

Monteurs tot laat op pad

“Onze monteurs zijn zondagmiddag meteen na de inslag op pad gegaan. Er zijn zoveel meldingen binnengekomen dat het helaas niet mogelijk was om iedereen zondagavond al te helpen. Onze monteurs zijn tot 22.00 uur bezig geweest.”,aldus de kabelaar op haar website.

Ook vandaag zijn de monteurs van kabelmaatschappij SKV weer op pad om storingen te verhelpen. De storing kan zowel veroorzaakt worden door kapotte apparatuur van de kabelmaatschappij als defecte apparatuur bij de abonnee thuis. Via een speciale website van kabelmaatschappij SKV is meer informatie te vinden over hoe te handelen bij een storing: http://www.kabelnetveendam.nl/actuele-storingen-skv/

Hitte

Kabelmaatschappij Ziggo was dit weekeinde extra paraat in verband de hitte. Door de extreme warmte kunnen versterkerkasten en verdeelstations oververhit raken waardoor uitval van signaal kan optreden. Ziggo had hierom extra monteurs op pad gestuurd om snel te kunnen handelen. Het is niet bekend of er ook uitval heeft plaatsgevonden vanwege oververhitte apparatuur bij de kabelaar.

Uitbreiding pakket SKV Veendam

Er is ook goed nieuws te melden over kabelmaatschappij SKV. De kabelaar heeft per juli een uitbreiding doorgevoerd van het aanbod in haar digitale televisiepakketten. Diverse televisiezenders worden nu in HD-kwaliteit doorgegeven en er zijn diverse televisiekanalen toegevoegd zoals SyFy, Mezzo en 538TV. De muziekzenders MCM Top en RFM TV kunnen wegens technische redenen niet meer doorgeven worden. Deze zenders zijn niet meer beschikbaar in het PLUS-Extra pakket. Een overzicht van de wijzigingen bij SKV is hier te vinden: http://www.kabelnetveendam.nl/zenderwijzigingen-bij-skv/