Kabelaar Ziggo alert op storingen tijdens hitte

Kabelmaatschappij Ziggo is de komende dagen extra alert op storingen die kunnen ontstaan door de hitte in versterkers en verdeelkasten. Volgens het Algemeen Dagblad stuurt de grootste kabelmaatschappij van Nederland extra personeel de straat op om standby te staan bij eventuele storingen. Ziggo wil voorkomen dat het beeld op zwart gaat bij de uitzendingen rond de Tour de France die vandaag in Utrecht begint.

Temperaturen tot 80 à 90 graden

“Bij temperaturen van 35 graden of meer zien we altijd meer uitval”, aldus Ziggo-woordvoerder Gradus Vos tegenover het Algemeen Dagblad. “De kabelverdeelkasten staan soms in de volle zon. Als het buiten 36 graden is, kan de temperatuur in zo’n kast oplopen tot 80 à 90 graden. Daar kan de voeding niet goed tegen”, aldus Vos in het Algemeen Dagblad. Gradus Vos verwacht dan ook dat uitval vandaag her en der niet te voorkomen valt. Ziggo hoopt met de extra monteurs op straat binnen 2 uur de storing te hebben opgelost.

Limburg

Begin juni had de kabelaar al te kampen met storingen die ontstonden door de hoge temperaturen in de verdeelkasten. Diverse wijken in Limburg en Noord-Brabant zaten toen enige tijd zonder televisie, radio en Internet. Ook een flinke temperatuurwijziging veroorzaakte toen storing in diverse verdeelkasten van kabelmaatschappij Ziggo.