Kabelaar Ziggo komt met ‘Kijk met Twitter’-dienst

Kabelmaatschappij Ziggo heeft vandaag de ‘Kijk met Twitter’ app in Nederland gelanceerd voor haar Horizon Mediabox.

App

Met de app – die samen met Twitter ontwikkeld is – kunnen kijkers de 10 meest ‘trending’ live programma’s volgen met in hetzelfde scherm de actuele Tweets over dat programma. Volgens Ziggo willen steeds meer kijkers actief over hun favoriete programma’s communiceren en ook zien wat andere kijkers er over zeggen. De ‘Kijk met Twitter’ dienst maakt dat mogelijk. De app is beschikbaar voor mensen met een Horizon Mediabox en is te vinden in het Mijn Media menu van de Horizon Mediabox onder ‘Apps’.

‘Rijkere’ kijkervaring

Ziggo streeft er naar zijn klanten een steeds rijkere kijkervaring te bieden. “Onze klanten willen met onze diensten ook plezier beleven. Zij willen een totaal ervaring hebben binnen de omgeving die wij bieden. Met deze dienst kunnen zij terwijl zij naar hun favoriete programma kijken, actief deelnemen aan de discussie rondom dat programma omdat zowel het programma als de berichten in één oogopslag te volgen zijn. Dat verhoogt volgens mij het plezier van het kijken enorm.”, zegt Peter Dörr, commercieel directeur van Ziggo in een persbericht. Dörr zegt verder dat er naast de huidige 82 apps binnenkort nog meer nieuwe apps voor de Horizon Mediabox beschikbaar komen.

Twitteren over televisie populair

Wereldwijd gaat het grootste gedeelte van de openbare tweets op Twitter over TV-programma’s, veel Twitter-gebruikers gebruiken Twitter tijdens het TV-kijken. Niet eens altijd om er zelf over te praten, maar ook om te lezen wat anderen aan opmerkingen hebben over een programma of de mensen in het programma. “Die combinatie van live programma’s en tweets legt een hele nieuwe dimensie over het traditionele TV kijken. Voor die groep mensen wil Ziggo het gemakkelijker maken, door beide feeds bij elkaar te brengen op 1 scherm. TV-kijken wordt daardoor nog leuker.”, aldus de kabelaar in een persbericht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.