Kabelaar Ziggo komt met nieuwe software voor Mediabox XL

Ziggo rolt de komende periode nieuwe software uit voor de zogenaamde Mediabox XL. Softwareversie 3.4.2 bevat diverse verbeteringen voor de digitale ontvanger.

Nieuwe software

De nieuwe software verschijnt een klein jaar nadat de vorige update is verschenen voor de Mediabox XL. De Mediabox XL stond vroeger bekend als de Horizon Mediabox. In 3.4.2 zitten verbeteringen op het gebied van onder andere navigatie, het opnemen van programma’s en diverse andere verbeteringen.

Navigatie

Volgens het telecombedrijf is de navigatie in de Mediabox XL met de nieuwe software verbeterd. Zo zou het hoofdmenu overzichtelijker zijn gemaakt en is de navigatiebalk opnieuw ontworpen.

Opnemen

Bij de nieuwe software zou het eenvoudiger moeten zijn om opnames te verwijderen op de Mediabox XL. Beschermde opnames worden niet meer automatisch verwijderd en dubbele opnames van geprogrammeerde programma’s komen niet meer voor.

Aanpassingen

Daarnaast is het on demand-menu overzichtelijker en sneller gemaakt en zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd in de stabiliteit en werking van de ontvanger aldus Ziggo.

Website

De televisie-aanbieder heeft een speciale website beschikbaar gesteld over de nieuwe software. De nieuwe software wordt de komende periode uitgerold bij alle abonnees. Het is niet mogelijk om de nieuwe software al (geforceerd) eerder te downloaden. De nieuwe software zou inmiddels al bij een aantal abonnees zijn uitgerold.