Kabelaar Ziggo stopt Ziggo GO-app in nieuw jasje

Kabelaar Ziggo heeft haar mobiele Ziggo GO-app voor het Apple-platform vernieuwd. De app heeft een nieuwe look gekregen en een aantal nieuwe functionaliteiten. Dit bericht de website iCulture.

Nieuwe versie in Apple App-store

De nieuwe versie is inmiddels te vinden in de Apple App-store als versie 2.3.21. De app heeft een nieuwe look, waarmee navigeren en tv-kijken volgens de kabelaar een stukje makkelijker geworden is.

Geen zijmenu meer

De oude versie van de app werkte nog met een zogenaamde zijmenu, in de nieuwe versie is dit vervangen door een knoppenbalk onderaan. In deze balk zijn vier onderdelen te vinden: Home, TV, Movies & Series en Opgeslagen.

Vernieuwde startpagina

Op de vernieuwde startpagina krijg je direct toegang tot je eigen en populaire content. Je ziet meteen welke zenders momenteel live het meest bekeken worden en je kunt ook vegen tussen de populaire series bij Ziggo. Nieuw aan de mediaspeler is dat je op smartphones nu ook makkelijker staand kunt kijken. Zodra de video start, vind je bij live-tv meteen onderaan welke programma’s er op andere zenders te zien zijn.

TV-gids

Kijk je live-tv in de liggende weergave, dan kun je onderaan naar links en rechts vegen om te zien welke toekomstige en vorige programma’s er uitgezonden te zien zijn. Door vanaf de onderkant omhoog te vegen, zap je tussen de andere zenders.

Liggend tv-kijken

Voor de iPad zijn er ook enkele aanpassingen gedaan. Zo kun je naar andere kanalen gaan door op Lijst te tikken en kun je meer over het programma lezen zonder dat je de tv-gids hoeft te verlaten.

Touch ID

Op apparaten met Touch ID kun je je vingerafdruk nu koppelen aan je pincode, bijvoorbeeld voor afgeschermde programma’s.

Alle zogenaamde release notes zijn te vinden op de website van de Apple Store. Een uitgebreide beschrijving van de nieuwe app voor de Apple Iphone en Ipad is te vinden via iCulture.