Kabelaar Ziggo voert wijzigingen door in Turks tv-pakket

Kabelaar Ziggo voert per 1 december een aantal wijzigingen door in het premium pakket met Turkse televisiezenders.

Aanbod

Momenteel bestaat het pakket uit de televisiezenders Show TV, Euro Star, Euro D, ATV Avrupa en Habertürk, Samanyolu TV Avrupa, Planet Türk en TGRT EU. Per 1 december worden er diverse wijzigingen doorgevoerd in dit pakket. Ziggo noemt de wijzigingen het ‘opfrissen van het aanbod van Turkse zenders‘.

Wijzigingen

De televisiezenders Samanyolu TV Avrupa, Planet Türk en TGRT EU verdwijnen per 1 december uit het aanbod met Turkse zenders. De staatszenders TRT-1, TRT-Müzik en TRT-Cocuk worden toegevoegd aan het televisiepakket “Turks”. Daarnaast wordt de commerciële televisiezender TV8 toegevoegd. De prijs van het pakket blijft ongewijzigd: 7,95 euro per maand.

Samanyolu TV Avrupa

De uitzendingen van de commerciële televisiezender Samanyolu TV in Turkije zijn gestaakt. De uitzendlicentie van de televisiezender is door de Turkse regering ingetrokken. Volgens de regering zou de zender banden hebben met Fethullah Gulen. Fethullah Gulen zou volgens Erdogan achter de couppoging zitten die eerder dit jaar in Turkije plaatsvond waarna de Turkse regering iedereen die gelieerd zou zijn aan Gulen het zwijgen probeert op te leggen.

Europese versie

De Europese versie van de zender die bij Ziggo wordt doorgegeven Samanyolu TV Avrupa heeft haar uitzendingen niet gestaakt en werkt met een Duitse uitzendlicentie. Het kanaal wordt onder andere in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en enkele andere landen gedistribueerd voor de grote Turkse gemeenschappen buiten Turkije. Terwijl Samanyolu TV als een criticaster ten opzichte van de regering bekend staat, is TGRT bekend als ‘pro-AKP’ en pro-Erodogan zender.

Pro Erdogan

De staatsomroep TRT staat onder directe controle van de regering. Met de wijzigingen lijkt ook Ziggo automatisch politiek te bedrijven in haar aanbod; TV8 staat ook bekend als pro-Erodogan zender, net als EuroStar, Euro D, HaberTurk, Show TV en ATV. Sommige zenders zijn pro-regering geworden na de massale zuiveringsacties in de pers. Met de wijzigingen lijkt het er op dat Ziggo alleen nog pro-Erdogan zenders aanbiedt in haar Turkse aanbod.

TRT

De drie televisiezenders van de Turke staatsomroep TRT die Ziggo in het premiumpakket gaat doorgeven zijn ook gratis te ontvangen via de schotel en Internet. TRT 1, TRT Spor, TRT Haber, TRT World en TRT Belgesel zijn daarbij ook in HD-kwaliteit te bekijken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.