Kabelnoord ruilt Russische tv-zender in voor Live Ukraine

Aanbieder Kabelnoord heeft de Russische televisiezender Russian Travel Guide uit het aanbod verwijderd en vervangen door de televisiezender Live Ukraine uit Oekraïne. De zender Live Ukraine (UKR Live) is te zien in het Televisie Standaard-pakket op kanaal 405.

Oorlogssituatie

We kiezen ervoor om Live Ukraine tijdelijk toe te voegen aan ons aanbod, zodat vluchtelingen en naasten het laatste Oekraïense nieuws live op tv kunnen volgen. Om Live Ukraine toe te kunnen voegen hebben we ruimte nodig op ons netwerk. Gezien de situatie kiezen we er voor om de Russische zender Russian Travel Guide per direct op zwart te zetten”, aldus Niek Geelhoed, directeur van Kabelnoord.

Klanten die gebruik maken van een Amino ontvanger kunnen Live Ukraine ontvangen door de ontvanger te herstarten en opnieuw zenders te laten zoeken. Vervolgens is de zender te vinden op kanaal 405. Russian Travel Guide was te vinden in het Televisie Maximaal pakket op kanaal 271. De zender zendt films en documentaires uit over Rusland en Russen in het buitenland. Deze zender is tijdelijk uit het aanbod verwijderd.

De televisiezender Live Ukraine is ook te bekijken via Internet.