Kabelraden: Ziggo snijdt zich in de vingers

ziggo“Ziggo snijdt zich met het negeren van de adviezen van de programmaraden in de vingers. Ziggo heeft zich gewoon te houden aan het advies van de programmaraden. Programmaraden zijn door de wetgever ingesteld om te zorgen voor een divers aanbod.”, aldus Pablo Meegdes, beleidsmedewerker bij het landelijk steunpunt voor de programmaraden Kabelraden.nl.

Kabelraden.nl reageert hiermee op het nieuws dat Ziggo de bindende adviezen van de programmaraden negeert. Bij het verkleinen van het analoge televisieaanbod om meer ruimte te maken voor digitale diensten worden ook zenders geschrapt die door de betreffende programmaraad in het bindend advies zijn opgenomen. Kabelraden.nl geeft aan dat Ziggom wel gebonden is aan de adviezen van de programmraden.

“Dit houdt in dat Ziggo niet alleen de zeven van overheidswege verplichte zenders moet doorgeven, maar ook minimaal de acht geadviseerde zenders van de programmaraad. Boven het verplichte aantal van vijftien analoge zenders in het basispakket mag Ziggo zelf kiezen”, aldus Meegdes. Meegdes sluit een gang naar de Commissariaat voor de Media dan ook niet uit.

Lees ook: “Ziggo: niet gebonden aan advies programmaraad“.