België: Kantoor MEDIALAAN enige tijd ontruimd na bomalarm

Het kantoor van het Vlaamse mediabedrijf MEDIALAAN in Vilvoorde is vanmiddag enige tijd ontruimt geweest na een bommelding. Uiteindelijk bleek het te gaan om een vals alarm.

MEDIALAAN

MEDIALAAN is het bedrijf achter de Vlaamse televisiezenders VTM, 2BE, Vitaya en JIM en de radiozenders Qmusic en JOE FM. De ongeveer 100 medewerkers in het kantoor moesten het pand verlaten. De politie kwam ter plaatse en doorzocht het gebouw met explosievenhonden. Rond 17.10 uur werd het gebouw weer vrijgegeven en er is niets gevonden. Via de radiozenders Qmusic en JOE FM was er tijdens de ontruiming non-stop muziek te horen.

Tip

Het bedrijf werd zelf getipt via de zogenaamde ‘nieuwslijn 4040’ van het VTM Nieuws over de mogelijke aanwezigheid van een bom in het kantoor.

Dreigingniveau

In België geldt een verhoogd dreigingsniveau: niveau 3, In Brussel geldt zelfs een dreigingsniveau 4. Dit bekent concreet dat onder andere de metro niet rijdt en dat de scholen dicht blijven. Tijdens een persconferentie vanavond zei premier Michel dat de dreiging in Brussel nog steeds “ernstig en nabij” is en dat op grond daarvan beslist is om het dreigingsniveau 4 te behouden.

Michel vreest dat verschillende individuen, net zoals in Parijs, op verschillende plaatsen in Brussel tegelijk een aanslag zouden kunnen plegen. Maandag in de loop van de namiddag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw bijeen om de situatie te evalueren. Michel prees de veiligheidsdiensten en bedankte de bevolking voor haar koelbloedigheid en begrip. “Alles wordt gedaan om de situatie zo snel mogelijk weer normaal te krijgen.”

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.