Themazenders Qmusic en Joe toegevoegd aan DAB+-aanbod in Vlaanderen

In Vlaanderen zijn drie radiozenders toegevoegd aan het DAB+-aanbod. Het gaat om de themazenders Joe 70’s, Joe 80’s en Qmusic Non Stop.

Aanbod

De radiozenders zijn te horen naast het bestaande aanbod van commerciële radiozenders op het netwerk van Norkring op kanaal 11A. Dit aanbod bestaat naast de drie nieuwe radiozenders uit Family Radio, Joe, Qmusic, Radio Maria, ROXX, TopRadio, VBRO, VBRO Evergreen en BBC Worldservice.

Netwerk

Exploitant Norkring heeft het digitale ethernetwerk op kanaal 11A de afgelopen maanden voorzien van diverse nieuwe steunzenders. Hierdoor is de ontvangst van het netwerk in Vlaanderen sterk verbeterd. Ontvangst van dit netwerk is in grote delen van Zuid Nederland mogelijk.

Nieuw aanbod

De nieuwe radiozenders Joe 70’s, Joe 80’s en Qmusic Non Stop worden met een kwaliteit van 88 kbps aangeboden. De uitzendkwaliteit van Joe is teruggeschroefd van 96 naar 88 kbps. Qmusic blijft uitzenden op 96 kbps. Zowel Qmusic als Joe zijn eigendom van het mediabedrijf Medialaan.

Online

Joe biedt op Internet ook een aantal themazenders:naast Joe 70’s en Joe 80’s ook de themakanalen 90’s en Top 2000. Qmusic biedt in Vlaanderen naast Qmusic zelf de online themazenders Workalicious, De Foute Radio, Run to You Radio, Dance en Favorite 40 en Non-Stop.

Uitbreiding

Momenteel lopen er procedures om nog een extra landelijk DAB+-netwerk aan te besteden. Hierdoor zal het aanbod van radiozenders via de digitale ether in de toekomst verder worden uitgebreid. Daarnaast heeft de commerciële radiozender Nostagie aangegeven uiterlijk per 1 september via de digitale ether te horen te zijn.