Vlaanderen: Radiozender VBRO Evergreen gestart via DAB+

In Vlaanderen is sinds vandaag een nieuwe radiozender te beluisteren via de digitale ether (DAB+). VBRO Evergeen. VBRO Evergeen is een themazender van VBRO Radio dat al langere tijd uitzendt via DAB+ in Vlaanderen.

Norkring

De radiozenders maken gebruik van het digitale ethernetwerk van aanbieder Norkring. Dit netwerk heeft in vrijwel heel Vlaanderen outdoor-dekking en is ook in delen van zuid Nederland te ontvangen op kanaal 11A.

VBRO

VBRO (Vrije Brugse Radio-Omroep) richt zich op het Nederlandstalige lied en zendt naast DAB+ in Vlaanderen ook uit via de FM. De zender is ook wereldwijd via Internet te ontvangen. Daarnaast heeft de radiozender nog een aantal themazenders via Internet: Evergreen, VBRO 2 en PopRadio 3.

Sinds vandaag is de themazender Evergreen naast Internet ook te ontvangen via DAB+ in Vlaanderen. Het zou voorlopig gaan om testuitzendingen. De radiozender zendt voornamelijk Evergeen-classics uit binnen- en buitenland uit.

Programma’s

Naast de beide radiozenders van de VBRO zijn ook Club FM, Family Radio, Radio FG, Radio Maria, Radio Stad, Top Radio, Zen FM en BBC World Service via dit netwerk te beluisteren.

De exploitant Norkring is van plan de dekking van haar digitale ethernetwerk de komende jaren verder uit te breiden zodat het netwerk zowel outdoor als indoor in geheel Vlaanderen te ontvangen is.

Tweets:

3 reacties

  1. Ja ik vind die zender fantastisch niet te veel klappen en mooie muziek voor mij
    geen reclame

    José Van Tolhuysen

  2. Wanneer worden er zenders bijgezet, bvb Oost Vleteren, of liever EGEM 10 kwatt of zoiets ??

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.